Lærerig praktik ved Startup Factory

29-05-2017

 

Lars Houmann Maul, 4. semester-studerende på automationsteknologen, tilbragte sine 10 ugers praktik som iværksætter hos Startup Factory. Det kom der en yderst lærerig proces ud af.

Startup Factory er en del af det tværgående samarbejdsorgan på Navitas, kaldet Navitas Science and Innovation (NSI). I Startup Factory kan studerende fra bl.a. AAMS udvikle deres forretningsideer i kreative og stimulerende rammer. Praktikanterne får stillet kontorer, workshopfaciliteter, prototypeværksteder og laboratorier til rådighed. Og så får de ikke mindst vejledning og coaching undervejs – alt sammen noget, som AAMS’eren Lars Houmann Maul har haft stor glæde af.

Barnevognssimulator med arduino
Det hele startede med en idé. Lars var blevet far og så muligheder i at udvikle et produkt, som kunne monteres på barnevognen og simulere bevægelserne under en gåtur.

“Tanken var at optimere den tid, man som forældre har til rådighed. Nogle småbørn kan kun sove når barnevognen er i bevægelse, og det kan være hårdt og tidskrævende at skubbe rundt med en barnevogn i timevis. Jeg har bygget en prototype ud af en 3D printet kasse med en arduino-platform. Meningen er så at der skal bygges i alt fire kasser – én til hvert barnevognshjul,” fortæller Lars om sit projekt.
Som teknolog var det vigtigt for ham at bringe et fysisk produkt med ud fra praktikken, samtidig med at vægtningen mellem det tekniske og merkantile skulle være ligeligt fordelt. Det er lykkedes, og så har en ny verden åbnet sig for ham:

“Jeg valgte denne her form for praktik, fordi jeg godt kunne tænke mig at være selvstændig en dag. I løbet af praktikken har jeg været tvunget til at opretholde en streng arbejdsdisciplin og at sætte mig ind i forretningsforståelse, for at nå de mål, jeg havde sat mig,” forklarer Lars, som også fremhæver den tilknyttede praktikvejleder og eksterne mentor, som begge har hjulpet ham meget undervejs.

Fortsætter med at udvikle på ideen
På automationsteknologen eksamineres man efter sin 10 ugers praktik, og her scorede Lars et velfortjent 12-tal. Nu mangler han bare projektsemesteret før han kan dimittere, og i løbet af sit sidste halve år vil han arbejde videre med barnevognssimulatoren. Der er stadig meget at gøre, før ideen er færdigudviklet.

 

Læs mere om dine muligheder for iværksætterpraktik eller praktik i egen virksomhed – klik her!

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Bemærk, at du ikke kan sende ansøgning om optagelse på studiet direkte til os. Det gøres via optagelse.dk.

Du skal dog sende ansøgning om optagelse på adgangskurset til os.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder