Så ringer skibsklokken igen på AAMS

12-06-2017

 

Så er det igen blevet tid til klokkeklimt på Aarhus Maskinmesterskole. Mandag den 12. juni kl. 09.00 kunne sommerens første dimittend gribe stjærten på den traditionsrige skibsklokke og fejre sin titel som nyslået maskinmester. Det er en tradition, som har fundet sted hvert år siden 1960’erne.

Der blev lagt stort ud, da Mads Kristian Wrang Rasmussen som den første dimittend hev et 12-tal hjem i den afsluttende bachelor-eksamen på Aarhus Maskinmesterskole. Således blev han årets første dimittend til at ringe med den traditionsrige skibsklokke, som har sin faste plads på balkonen udenfor Navitas-kantinen.

Mads Kristian, som tilbragte sin bachelorpraktik om bord på et af Royal Artic Lines skibe på ruten imellem Danmark og Grønland, har endnu ikke udstukket kursen for det første job i professionen. Han søger både stillinger ved rederier og i land, men om det bliver havet eller landjorden, er altså endnu uvist.

“Der er jo så utrolig mange muligheder at vælge imellem,” som han siger.

Mads Kristian skrev projekt om den nye ballastvandkonvention, der træder i kraft til september, og i sin praktik undersøgte han hvordan Royal Artic Line kan overholde den nye konvention.

Hvert klokkeklimt fra Navitas-bygningen på Aarhus Havn markerer i disse dage udklækkelsen af en ny aarhusiansk maskinmester. I løbet af de kommende uger vil skibsklokken således blive taget flittigt i brug, når hele 96 maskinmester-studerende går op til bachelor-eksamen.

Sidste eksamen finder efter planen sted den 26. juni, og selve dimissionen finder sted i Aarhus Domkirke fredag den 30. juni kl. 14.00.

Vi ønsker Mads Kristian tillykke med sin eksamen!

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Bemærk, at du ikke kan sende ansøgning om optagelse på studiet direkte til os. Det gøres via optagelse.dk.

Du skal dog sende ansøgning om optagelse på adgangskurset til os.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder