3D printer Makerspace for fuld udblæsning

09-02-2018

 

AAMS har sin egen nørdede gruppe af 3D printer-entusiaster, som mødes med ligesindede i Navitas’ mørke katakomber og roder med deres grej i 3D printer Makerspace. Alle er velkommen – hvad enten de er studerende eller ansatte i huset. Det, der betyder noget, er, at du interesserer dig for 3D print.

3D-printere har allerede slået bredt igennem. De bruges til at lave alt fra sko og bildele til blodårer og værktøj, og i fremtiden vil der ikke være den dimsedut, der ikke kan printes til hvad-som-helst, hvor-som-helst. Ude i fremtiden bliver 3D printeren hvermandseje, og for de teknisk interesserede vil det være en god idé at stå på toget allerede nu.

Printere til folket – til hverdag og til fest
I tirsdags trådte for første gang i dette semester kernen af Navitas’ 3D printer-eksperter sammen i lokale 00.057, og der skulle ikke gå fem minutter, før de første printere var på bordet – sammen med en masse cola og chips. Undervisere, studerende og Incuba-folk imellem hinanden fra overalt i huset delte viden og ideer, og de, der var mødt op for første gang, blev hjulpet kyndigt i gang.

“Folk kom løbende dumpende ind hele eftermiddagen. Det er lidt sådan det er, når man kommer fra forskellige studier og har undervisning på forskellige tidspunkter. Men det gør ikke noget. Når folk har bygget deres printer, så tager de den jo ofte med hjem og arbejder videre med den, og så ser vi dem først igen, når de støder på nye udfordringer,” forklarer en af hovedkræfterne bag 3D printer Makerspace, AAMS-lektor Torben Egelund Rauff.

Undervandsrobotter og arduino
Torben fortæller, at semesteret kommer til at byde på flere spændende projekter, som man kan deltage i, hvis man har lyst. Bl.a. er man i gang med at undersøge mulighederne for at printe i chokolade, og fra uge 11 allierer 3D printer Makerspace sig med X-Lab på IHA, hvor man vil se nærmere på konstruktionen af undervandsrobotter.

“Vi udprinter delene og kombinerer dem med arduino-software. Så vi kommer også til at afholde nogle arduino-workshops i løbet af foråret,” tilføjer han.

3D printer Makerspace holder som sagt til i lokale 00.057 på Navitas, og man mødes fra kl. 15.00 til ca. 18.00 om tirsdagen. Deltagerne vælger og køber selv printer model. Men ofte er der en del forbedringsmuligheder på de billige 3D printere – og her er vi så heldige at der er nem adgang til vore værksteder og materialer. Indenfor rimelighedens grænse er det gratis at tune sin printer og dermed ende op med printer, der er væsentlig bedre end udgangspuntet.

 

Alle AAMS-studerende er velkommen!

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes direkte til AAMS. Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder