AAMS får stand for automatisk smøring

27-09-2017

 

Donation fra virksomheden Masytec gør det nu muligt at få hands-on på teorierne omkring den automatiske smøring af maskiner – en krumtap i al vedligehold i maskin- og produktionsindustrien, i skibe og i store entreprenørmaskiner mv.

Den nye prøvestand fra Masytec er netop blevet kørt ind i maskinlab og er reelt endnu ikke for alvor taget i brug. Men det kommer snart, forsikrer fagkonsulent for Termiske Maskiner (TM) Frits Giversen. Han har nemlig allerede store planer med standen, som fremover vil sikre skolen endnu mere praksisnærhed.

Mere praksisnærhed i undervisningen
”Der er tale om en stand for automatisk smøring – vi har fået den doneret af Masytec, og det er Lincoln smøreanlæg, der er monteret på,” forklarer Frits Giversen om nyerhvervelsen. ”Med den kan vi vise noget om vedligehold i praksis, for automatisk smøring findes overalt i den tunge industri. Hidtil har de studerende på 6. semester arbejdet med emnet teoretisk – vi har læst om det og studeret modeller på billeder. Men nu kan vi supplere med at teste anlægget her i praksis.”

Opmærksomhed på faldgruber i automatisk smøring
Kort fortalt, så handler det om at tilføre den rette mængde smøring på det rette sted, på den rette tid – og om hvordan man sikrer at maskinerne smøres korrekt. Prøvestanden gør det muligt for de studerende at udføre en række eksperimenter og indstille den automatiske smøring på forskellige måder. På den måde vil de blive opmærksomme på de faldgruber, der kan være – også ude i virkeligheden.

Kom i stand efter en Ajour-messe
AAMS har lavet en aftale med en repræsentant fra Masytec om, at han skal komme og give oplæg om automatisk smøring til fremtidige hold på 6. semester. Denne aftale – og aftalen om at modtage standen kvit og frit – kom i stand efter en Ajour-messe, hvor Frits Giversen stødte på virksomheden.

Et glimrende eksempel på hvad god networking kan føre med sig!

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes til aams@aams.dk.  Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder