AAMS lægger ud med godt sommeroptag

07-08-2018

 

Lørdag den 28. juli kunne Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggøre tallene for sommerens KOT-optag, og de viser stor søgning på AAMS’ uddannelser.

Alle pladser på maskinmesterstudiets sommeroptag var udfyldt, da tallene for kommende semesters optag blev offentliggjort. Samtidig er tilmeldingerne til vinteroptaget for 2019 begyndt at tikke ind, om end der stadig er pladser at få der.

Masse af maskinmester-studerende i Aarhus
I alt kan AAMS byde velkommen til 100 maskinmester-studerende på 1. semester, 120 maskinmester-studerende på 4. semester og 39 nye adgangskursister (AK) på fremmødeholdet. På AK Fjern er der tilmeldt 22 kursister. Dette er en flot fremgang siden sidste optag, hvor skolen oplevede en afmatning i antal ansøgere.

“Fra Aarhus Maskinesterskoles side er vi meget glad for optaget. Vi ser en fremgang i forhold til sidste års optag. Dette er i sagens natur glædeligt, særligt set i lyset af at optaget til forårssemestret 2018 var markant lavere end i 2017,” siger rektor for AAMS, Anders Hanberg Sørensen.

Det svigtende optag sidste år viste sig at være en generel tendens på landsplan, men heldigvis lader det til, at de fleste af landsts maskinmesterskoler nu igen oplever fremgang.

Også teknologerne går frem
Men ikke kun maskinmestrene er kommet godt fra start – også de tre tekniske teknolog-uddannelser, som AAMS udbyder i samarbjede med Erhvervsakademi Aarhus, oplever tilfredsstillende optag denne sommer.

Således udmærker især automationsteknologen sig med 37 nye studernede på 1. semester, hvilket er rekord. Autoteknologen byder velkommen til 20 nye studerende, og produktionsteknologen til 22.

På Aarhus Maskinmesterskole glæder vi os til at byde alle nye studerende velkommen!

 

Læs i øvrigt artiklen: Ledige pladser på vinteroptaget 2019

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes direkte til AAMS. Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder