AAMS-praktikant optimerer produktion

04-04-2017

 

Vink Plast havde på forhånd afdæmpede forventninger til deres første praktiksamarbejde med AAMS. Men mødet med en dygtig og selvstændig studerende har åbnet virksomhedens øjne for værdien af højtuddannet arbejdskraft.

Vink Plast havde ikke tidligere samarbejdet med højtuddannede studerende, da de i foråret 2016 blev kontaktet af Aarhus Maskinmesterskole og industrinetværket Industry Smart Center Randers (ISCR). Da virksomheden imidlertid havde et ønske om at optimere den interne produktions- og logistikoptimering, oprettedes en praktikantstilling, som fangede den maskinmester-studerende ved AAMS Danni Søndergaards opmærksomhed.

”Praktikopslaget fra Vink ramte lige det som jeg gerne ville arbejde med, nemlig produktionsoptimering og lean. Jeg synes, at det lød rigtig spændende at få lov til at kigge med friske øjne på det fysiske flow i Vink og komme med mine egne forslag til, hvordan produktionen kunne optimeres”, siger Danni Søndergaard.

Produktionschef i Vink, Jesper Stordal, er blevet overrasket over, hvor meget det har givet virksomheden, at have en maskinmesterstuderende tilknyttet:

”Vi har i lang gerne villet forbedre vores logistik-flow i produktionen. Men vi har manglet de ekstra ressourcer og friske øjne, der kunne hjælpe os videre i arbejdet. Nu har vi fået udarbejdet et rigtig godt beslutningsgrundlag til at ændre vores interne flow, som ville have kostet os kassen at få lavet hos et konsulenthus”.

Samarbejdet forløb over to måneder i efteråret 2016 og blev afsluttet med, at Danni Søndergaard skrev sit bachelorprojekt med udgangspunkt i Vinks produktionsflow.

 

Læs hele artiklen på Vink Plasts hjemmeside – klik her!

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning om optagelse på både Adgangskurset og maskinmester- uddannelsen skal sendes direkte til os på e-mail aams@aams.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder