Gode penge at tjene som maskinmester

09-08-2018

 

Som bekendt er lønnen ikke alt, men det gør ikke noget, at den er god. Og det er den, når der står MASKINMESTER på eksamensbeviset. Tjek f.eks tallene fra lønstatistikken i denne artikel.

Uddannelsen til maskinmester er en bred teknisk uddannelse, der giver adgang til at arbejde på land, til søs eller offshore, alt efter hvad du specialiserer dig i. Faktisk får langt de fleste mestre, der dimitterer fra AAMS, en karriere i land, og det er da også her, at efterspørgslen er størst.

Som færdiguddannet maskinmester arbejder man f.eks. som projektleder, miljø- og kvalitetschef eller driftsleder, og jobbet omfatter ofte drift og vedligehold af maskiner, elinstallationer og it i tekniske anlæg.

Og det er der faktisk helt gode penge i!

Ifølge lønstatistikken (2017) fra Maskinmestrenes Forening (MMF) tjener en nyuddannet, privatansat maskinmester i gennemsnit 37.969 kr. om måneden det første år. Der er her tale om job i land, idet søfolks hyre vil være betydeligt større. Men efter bare 5 års ancinnitet vil den landbaserede maskinmesters gennemsnitlige månedsløn være steget til 47.838 kr. Efter yderligere 5 år ligger lønnen på 53.737, og så fremdeles derudad.

Som nævnt er der dog forskel på, indenfor hvilke jobområder man tjener mest. Således viser lønstatistikken fra MMF, at man indenfor elektronikindustrien i gennemsnit tjener 47.652 kroner om måneden, mens man indenfor olie, gas og offshore kan tjene hele 71.940 kr. om måneden.

Men husk: Lønnen er ikke alt, men det gør jo ikke noget, at den er god!


Vil du vide mere?

Har du lyst til at kigge nærmere på MMF’s seneste lønstatistik – så klik her!

Læs også: Ledige pladser på vinteroptaget 2019

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes direkte til AAMS. Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder