Jobbet, maskinmester

Maskinmesteren

 

Hvad er en maskinmester? Oprindeligt er maskinmesteruddannelsen opstået i forbindelse med installation af mekanisk og elektrisk udstyr i skibe: Men uddannelsen har vist sig også at være meget anvendelig på landjorden. Af landets omtrent 10.000 maskinmestre arbejder cirka 80 pct. af dem i land.

På land har maskinmestre job inden for alle de områder, hvor der anvendes større tekniske anlæg, eller hvor virksomheden deltager i teknisk udvikling. For de store danske virksomheder, der leverer og opstiller tekniske anlæg ude i verden, er maskinmestrene nøglepersoner ved leverance, opstilling og igangsætning samt i garantiperioden.

De fleste maskinmestre arbejder inden for produktion, drift, vedligehold, service og sikkerhed og flertallet har stillinger med personaleansvar som mellemledere eller chefer. Ofte findes der maskinmestre bag titler som salgsingeniør, energikonsulent og miljøkonsulent. Der er også mange maskinmestre, der beskæftiger sig med projektering, tilsyn og kontrol.

Endelig er der stadig maskinmestre til søs i nationale og internationale farvande.

Læs mere om jobbet som maskinmester via menuen til venstre.

 

Maskinmestrenes Forening på nettet

Læs nyheder fra branchen, se aktiviteter og tjek ledige jobs på MMF’s hjemmeside.

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes direkte til AAMS. Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.