Living in America

23-04-2018

 

Morten Gregersen, Dennis Nedergaard og Alexander Hornstrup Nemeth på 8. maskinmester-semester er lige nu afsted på et udvekslingsophold på Illinois State University i USA, hvor de følger fag på Department of Technology. Vi var lidt nysgerrige efter at høre, hvad de gik rundt og lavede på den anden side af jorden, så vi stillede dem 4 spørgsmål om deres ophold og studie- og kulturforskellene.

Af Anna Bruun Pedersen

Hvordan er campusmiljøet på uni, og hvordan adskiller det sig fra Aarhus?
Den største forskel er, at campus på et universitet i USA er som en lille by. Der er både butikker, restauranter, kantiner, bowlingcenter, bibliotek, og alle de sports- og fritidsaktiviteter, man kan tænke sig. Ja, sågar eget politi. Man føler, at universitetet er omdrejningspunktet i byen, og man bliver altid anerkendt for at være studerende. Ens studiekort fungerer både som ID, studiekort og betalingskort på campus. Universitetet er alkohol og røgfrit, så fredagsbaren (læs torsdag, fredag og lørdag) ligger uden for campus.

Hvad er forskelle og ligheder på undervisningen i Illinois og på AAMS?
Den største forskel er, at når vi starter på AAMS, så kommer vi i en klasse og forsøger så vidt muligt at gennemføre uddannelsen sammen. Herovre starter og gennemfører den studerende 5 forskellige fag hvert eneste semester, med vidt forskellige mennesker. Undervisningen er heller ikke gruppebaseret herovre.

Hvad får I fritiden til at gå med, og hvordan er det anderledes end hjemme?
Vi får tiden til at gå med at styrketræne i det kæmpestore fitnesscenter på campus. Så går vi i byen med vores nye amerikanske venner. Universitetet er placeret lige midt imellem Chicago og St. Louis, som vi også rejser til i weekenderne.

Hvad ser I som de største forskelle mellem dansk og amerikansk kultur?
Vi føler, at vi bliver mødt med en enorm åbenhed herovre. Folk er mere ekstroverte, og der er meget mere plads til forskelligheder i både race, religion og herkomst. Folk er meget venlige og vil meget gerne hjælpe. Vores nye venner vil f.eks. hele tiden hente og bringe os, hvor vi er mere vant til at klare os selv derhjemme.

 

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes direkte til AAMS. Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder