Mark er i autoteknolog-praktik i Las Vegas

06-04-2017

 

Mark Ravn er under sin uddannelse til autoteknolog i praktik i ti uger på et bilværksted i millionbyen Las Vegas midt i Nevadas ørken.

På værkstedet Sin City Performance i Las Vegas løser Mark en bred vifte af opgaver: Bestilling af reservedele, projektledelse af bilreparationsopgaver, planlægning af, hvordan arbejdet skal udføres, kundekontakt og komme med ideer til, hvordan man kan optimere processerne på værkstedet.

”Jeg får masser af ansvar og opgaver. De har stor tiltro til mine evner,” siger Mark, der har en baggrund som soldat og sergent i forsvaret.

På det familieejede værksted med fire ansatte udover Mark, laver de alt lige fra undervognsbehandlinger, motorskift og simpel service, til restaurering af udtjente biler og tuning af milliondyre Corvetter og andre lækre øser.

”Der er et kæmpe spænd i opgavetyperne. Bilerne er spændende, og rent fagligt pirrer det min nysgerrighed at arbejde med de kæmpestore amerikanerbiler,” forklarer Mark, der selv er amerikanerbils-entusiast og ejer af en.

Amerikanske arbejdsforhold vs. danske
Arbejdsdagen er fra 10-18. En arbejdsuge på 40 timer og fri i weekenden er langt fra hverdag på andre værksteder i USA, forklarer Mark.

”Arbejdstempoet er højt. Der er meget møgfald og placering af ansvar. Der er ikke megen respekt for arbejdernes rettigheder. Det handler om at tjene penge. Mentaliteten er, at du er din egen lykkes smed. Mange mekanikere har endda deres eget værktøj med. Forholdene her er langt fra så trygge som de er i Danmark. Man bliver derfor klar over, hvor godt vi har det derhjemme.”

Af samme grund kunne Mark heller ikke tænke sig at blive i USA og arbejde efter endt uddannelse.

”At være i praktik herovre er spændende som et eventyr og en oplevelse, men nok ikke noget, jeg kunne tænke mig i en længere periode.”

Amerikansk baggrund
Mark har en amerikansk mor og har derfor både dansk og amerikansk statsborgerskab. Onklen bor to timers kørsel fra Las Vegas. Han har besøgt landet adskillige gange.

På trods af, at Mark bedre kan lide danske arbejdsforhold, roser han amerikanernes åbenhed.

”Amerikanerne er meget accepterende. Man behøver ikke at have fælles fodslag for at kunne snakke sammen. Ingen rynker på næsen, selvom man stikker ud eller er anderledes.”

Mark dimitterer som autoteknolog til sommer 2017. Derefter er det hans plan at blive medejer af sin vens bilværksted.

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning om optagelse på både Adgangskurset og maskinmester- uddannelsen skal sendes direkte til os på e-mail aams@aams.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder