Maskinmester – Marine & Technical Engineer

 

Ansøg om optag på maskinmesteruddannelsen med start februar 2020

 

Hvad er en maskinmester?

Maskinmesterens DNA består af 50 % teknisk forståelse og 50 % personlighed og lederskab. Uddannelsen til maskinmester gør dig teknisk dygtig med både hovedet og hænderne. Samtidig får du personlige værktøjer, der gør dig i stand til at være en god (projekt)leder i en teknisk verden, der bliver mere og mere fokuseret på grøn omstilling og bæredygtig energi.

Maskinmesteren finder man bogstavelig talt både i felten og i kontrolrummet – som praktikeren og lederen.

LÆS MERE OM KARRIERE OG JOBMULIGHEDER

 

Hvorfor maskinmester?

Maskinmesteren gør en forskel for sig selv og andre. Populariteten på jobmarkedet er høj og ledigheden lav, fordi maskinmesteren er vigtig i alle led på en arbejdsplads og er i stand til at løfte ansvaret og sørge for, at et problem bliver løst – enten alene eller med sit team. Det er op til en selv, hvem man vil være, og hvad man vil lave. Bliv maskinmester, hvis du vil gøre en konkret forskel.

 

Hvordan er uddannelsen?

På uddannelsen er der fokus på gruppearbejde i samspil med undervisning og selvstudie. Man lærer vildt meget om sig selv ved at arbejde sammen i grupper med studiekammerater, der ikke har samme baggrund som en selv. Og den tætte og personlige kontakt til underviserne er en kæmpe fordel for din vej gennem studiet. Vi kalder det nærvær.

Måsen er ikke klistret fast til skolebænken, den tillærte viden bruges ude i den virkelige verden, som gerne vil have dig, når du engang forlader os. Du kommer bl.a. i praktik og samarbejder med en lang række virksomheder igennem semesterprojekter.

LÆS MERE OM INDHOLD I UDDANNELSEN

 

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Hvis du er student tager uddannelsen er på 9 semestre (4,5 år), fordi du skal i et værkstedsforløb på 3 semestre. Hvis du derimod er både student og håndværker, håndværker med adgangskursus eller EUX’er, kan du skippe de første 3 semestre.

LÆS MERE OM OPTAGELSE

 

Hvad tjener en maskinmester?

Ca. 37.000 vil en færdiguddannet maskinmester i gennemsnit tjene. Industrien skriger efter maskinmestre, og ledigheden er på 3,3 %. Hvis du interesserer dig for faget og tænker at blive maskinmester, så er der dårligt nok nogen undskyldning for ikke at se nærmere på det.

LÆS MERE OM LØNSTATISTIK

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Søg om optagelse til studiestart i februar 2020

SØG OM PLADS HER >>