Hvad laver en maskinmester?

En maskinmester kan arbejde snart sagt alle tænkelige steder, på kontor, i et maskinrum, som kørende sælger og rådgiver eller noget helt fjerde. Ofte arbejder maskinmestre i større eller mindre industrivirksomheder og energiselskaber. Der er også mange jobs offshore indenfor for eksempel vind-, olie- og gasproduktion. Maskinmestre ender ofte ud med at have en lederrolle, fx teamleder, projektleder eller afdelingsleder.

Maskinmesteruddannelsen er Danmarks bredeste tekniske uddannelse. Uddannelsen til maskinmester er alsidig og dækker over mange forskellige tekniske og teoretiske fagområder, fordi maskinmestre ude i den virkelige verden typisk også har mange forskellige ansvarsområder.

Det er vigtigt at have dyb forståelse for dit håndværk som maskinmester, fordi der er mange ting, der afhænger af din ekspertise og specialistviden. Og samtidig er det også vigtigt, at du har en bred generalistviden indenfor dit felt. Du kan nemlig komme til at stå med ansvaret for en lang række forskellige opgaver.

Så, hvad er en maskinmester?

Som maskinmester står du som teknisk leder, hvor du har mulighed for at bruge din tekniske, teoretiske og håndværksfaglige ekspertise på lige fod med dine ledelsesevner i dit daglige arbejde.

Det medfører oftest en varieret arbejdsdag, der kan kræve personligt initiativ det ene øjeblik og effektivt teamsamarbejde det andet. Der er således både tidspunkter, hvor du nørkler med ting på egen hånd og andre, hvor du arbejder meget med kollegaer.

Livet som maskinmester er ikke bare et job eller en karriere. Det er på mange måder også en livsstil, hvor du har mange muligheder for at gøre en forskel for dig selv og andre med dine evner udi at lede og skabe forandringer.

Udforsk dine karrieremuligheder:

Maskinmester hos DIN Forsyning:

Maskinmester hos CERN i Schweiz:

Bliv leder i Forsvaret:

I front med den grønne omstilling:

Maskinmestrenes Forening på nettet

Læs nyheder fra branchen, se aktiviteter og tjek ledige jobs på MMF’s hjemmeside.

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Kommende events

Infoaften, 26. maj