Er du håndværker

optagelse aams

 

Har du gennemført en erhvervsuddannelse af minimum 3 års varighed, opfylder du betingelserne for at søge om optagelse på AAMS. I den forbindelse har man defineret en liste over erhvervsuddannelser, som er særligt relevante for maskinmesteruddannelsen, og som fritager dig for de første tre semestre. Du kan se listen ved at klikke på linket længere nede på siden.

Selvom din erhvervsuddannelse fremgår af listen, vil du typisk have brug for at læse op på en række relevante, teoretiske fag. Du skal have bestået to af nedenstående fag på mindst B-niveau og to fag på mindst C-niveau:

  • Dansk
  • Engelsk
  • Matematik
  • Fysik eller kemi

Disse fag kan du tage på et 6 mdr. adgangskursus her på skolen.

Se listen over relevante erhvervsuddannelser – klik her
Læs mere om adgangskurset – klik her

Har du en anden håndværksmæssig uddannelse end dem, der giver fuld fritagelse for de første tre semestre, eller har du en anden erhvervsuddannelse, kan du også optages, men skal gennemføre hele eller dele af værkstedsskolen samt adgangskursus. Kontakt eventuelt en af vores studievejledere, for at få en snak om dine muligheder for at starte på uddannelsen. Du finder vores kontaktoplysninger i den orange boks til højre på siden.

Sådan bliver du optaget
Fra den 1. februar til 5. juli, kl. 12:00 kan du på www.optagelse.dk uploade din ansøgning om en studieplads på maskinmesteruddannelsen, med start i august 2019 eller februar 2020.

Til din ansøgning skal du uploade en kopi af dit svendebrev, gymnasiale uddannelsesbevis og en motiveret ansøgning. OBS! Den motiverede ansøgning er vigtig, så følg vores retningslinjer, når du skriver den.

www.optagelse.dk skal du under Optagelsesområdenummer for studiestart i august 2019 vælge 51260. For studiestart i februar 2020 skal du vælge 51265 (begge optag er på fremmødestudiet).

Ønsker du at starte på maskinmesteruddannelsen som fjernstuderende, skal du vælge 51267.

Ansøgningsfrist: 1. februar – 5. juli, kl. 12:00

Bemærk! Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du, inden du kan blive optaget på maskinmesteruddannelsen, have gennemført et adgangskursus.

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Download ansøgningsskema for adgangskurset

Skal du starte på adgangskurset, skal du udfylde et særligt ansøgningsskema og indsende til til os.

Download ansøgningsskemaet her!

Du skal også skrive en motiveret ansøgning, som du indsender sammen med skemaet.

Download vejledning i hvordan du skriver en motiveret ansøgning her!