Merit og fritagelse

Aarhus Maskinmesterskolestuderende med merit sidder udenfor Navitas bygningen ved Aarhus havnefront

 

MERIT OG FRITAGELSE

Nogle af vores studerende har erhvervserfaring, uddannelser eller kurser, der kan give fritagelse for dele af uddannelsen.

Merit betyder, at du kan slippe for en eksamen, noget af undervisningen, eller forkorte studiet. Vi behandler meritansøgninger løbende, når du er studerende hos os, og i enkelte tilfælde i forbindelse med ansøgning om studieplads. Her kan du se et par eksempler på merit:

  • Du har en gymnasial baggrund, og har samtidig erhvervserfaring som f.eks. ufaglært smed. Her kan praktikken forkortes, så du sparer et halvt år.
  • Du er udlært tømrer, som ikke er en relevant erhvervsuddannelse. Du skal gennemføre værkstedsundervisningen på 1 semester, og kan søge merit for 2. og 3. semester.
  • Du har i din HH-uddannelse virksomhedsøkonomi på højt niveau. Du kan få merit for dele af undervisning og prøver, men da virksomhedsøkonomi er en del at et tværfagligt projekt, skal du deltage i dette på lige for med dine studiekammerater. Du kan ikke forkorte uddannelsen.
  • Du er uddannet el-installatør og har vedligeholdt din autorisation. Du kan få merit for dele af undervisning og prøver. Du skal stadig deltage i projektarbejder på lige fod med dine studiekammerater. Du kan næppe forkorte uddannelsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du evt. har ret til merit, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Kommende events

Infoaften, 26. maj