Maskinmesteren: Høj løn og lav ledighed

26-06-2017

 

Et netop offentliggjort notat fra Uddannelses- og Forskningsministeriet placerer den nyuddannede maskinmester lunt i svinget – både hvad angår indkomst og jobs.

Som led i Uddannelses- og Forskningsministeriets optagelseskampagne – Uddannelsesvalg 2017 – har Ministeriet kigget på både indkomster og ledighedsstatistikker. Det er der kommet nogle tabeller ud af, og hvad enten det drejer sig om indkomster eller ledighedstal, finder vi hver gang maskinmesteren i iblandt de bedst placerede.

Lav ledighed blandt AAMS’ere …
I pressenotatet vedr. ledighed i Region Midtjylland, udmærker maskinmestrene fra Aarhus Maskinmesterskole sig således med en andenplads på Top 15 over videregående uddannelser med lavest ledighed blandt nyuddannede. Her ser vi en ledighedsprocent på 3 – marginalt overgået af diplomingeniørerne på førstepladsen, som i statistikken også har en ledighedsprocent på 3 (uden decimaler).

… og høj løn til AAMS’ere
Hvis vi kigger på Ministeriets pressenotat for indkomster, finder vi også her AAMS’erne i Top 15 over højeste indkomster for nyuddannede fra videregående uddannelser. Med et månedligt løngennemsnit på 38.100 kr. placerer AAMS-mestrene sig på en 15. plads. De højest lønnede nyuddannede er odontologerne med en gennemsnitlig månedsløn på 46.300 kr.

Lidt fakta om notatet
Indkomst opgøres som gennemsnitlig indkomst pr. måned for nyuddannede. Nyuddannedes indkomst er målt i andet år efter fuldførelsen. Ledighed viser andelen af færdiguddannede fra uddannelsen, der er omfattet af registreret ledighed. Ledigheden opgøres for nyuddannede og for dem, der har været færdiguddannede i 10 år.

 

 

 

 

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes til aams@aams.dk.  Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Categories
  • Nyheder