Uddannelser

panorama af Aarhus Maskinmesterskole set fra fjorden

 

Maskinmester

På Aarhus Maskinmesterskole (AAMS) udbyder vi professionsbacheloruddannelsen til maskinmester, der alt afhængig af din uddannelsesbaggrund tager mellem 3-4,5 år. En professionsbachelor er en uddannelse, der varierer mellem teoretisk og praktisk undervisning.

Når du står med valget om, hvilken uddannelse du skal vælge, så er beslutningen ikke altid helt ligetil. Der findes mange uddannelser i Aarhus og omegn, og hvad enten du allerede har bestemt dig for geografien eller søger over hele landet, så er der stadig mange faktorer, der spiller ind og mange spørgsmål at stille.

En fordel ved at læse til maskinmester er alsidigheden ved faget — både under uddannelsen og ude på arbejdsmarkedet. Der er mange forskellige interesse- og specialeområder, du kan dykke ned i, og en god maskinmesteruddannelse må meget gerne give dig mulighed for at udforske alle de forskellige afkroge af faget.

Det er med til at forberede dig bedre, når du træder ud af skolen med diplomet under armen, klar til din første dag i nyt arbejde. Men det gør samtidig også uddannelsestiden det federe, fordi den spænder forholdsvis vidt, når det kommer til undervisning, teori og praktisk erfaring.

Som maskinmester fra Aarhus Maskinmesterskole får du mange undskyldninger for at stikke snuden ned i et arbejde, der interesserer dig. Og så gør det selvfølgelig heller ikke situationen værre, at du som maskinmester har mulighed for at sætte en pæn sjat penge ind på kontoen værd måned.

Er du nysgerrig? Så kan læse endnu mere om maskinmesteruddannelsen her:

 

Teknologuddannelser

Vi har også tre teknologuddannelser i hhv. auto, automation og produktion. De tre tekniske teknologuddannelser udbydes af Erhvervsakademi Aarhus, men driftes af og på Aarhus Maskinmesterskole.

Uddannelser indenfor maskin og produktion spænder ofte vidt, og det er helt klart også tilfældet med ovennævnte. Som automationsteknolog, produktionsteknolog eller autoteknolog har du næsten carte blanche på at arbejde og nørkle med lige præcis det, indenfor dit felt, du bedst kan lide.

Der findes mange maskiner, systemer og produktionsteknologi indenfor et væld af forskellige og alsidige brancher, og mange af stillingerne kræver både teknisk og teoretisk viden. Derfor er det også vigtigt med en uddannelse, hvor der er stort fokus på helhedsbilledet samt de mere specifikke områder.

Sådan får du ikke bare det bedste og største indblik i dit fag og profession; du lærer også hen ad vejen gennem din uddannelse, hvilke områder af dit fag, du brænder mest for.

Hvis du gerne vil læse mere om de enkelte uddannelser hver især, så gå videre her:

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk