Er du håndværker

optagelse aams

 

Har du gennemført en erhvervsuddannelse af minimum 3 års varighed, opfylder du betingelserne for at søge om optagelse på AAMS. I den forbindelse har man defineret en liste over erhvervsuddannelser, som er særligt relevante for maskinmesteruddannelsen, og som fritager dig for de første tre semestre. Du kan se listen ved at klikke på linket længere nede på siden.

Selvom din erhvervsuddannelse fremgår af listen, vil du typisk have brug for at læse op på en række relevante, teoretiske fag. Du skal have bestået to af nedenstående fag på mindst B-niveau og to fag på mindst C-niveau:

  • Dansk
  • Engelsk
  • Matematik
  • Fysik eller kemi

Disse fag kan du tage på et 6 mdr. adgangskursus her på skolen.

Se listen over relevante erhvervsuddannelser – klik her
Læs mere om adgangskurset – klik her

Har du en anden håndværksmæssig uddannelse end dem, der giver fuld fritagelse for de første tre semestre, eller har du en anden erhvervsuddannelse, kan du også optages, men skal gennemføre hele eller dele af værkstedsskolen samt adgangskursus. Kontakt eventuelt en af vores studievejledere, for at få en snak om dine muligheder for at starte på uddannelsen. Du finder vores kontaktoplysninger i den orange boks til højre på siden.

Sådan bliver du optaget
Udfyld ”Ansøgningsskema om ledige pladser 2018” og send det til os, sammen med en kopi af dit svendebrev, gymnasiale uddannelsesbevis og en motiveret ansøgning. OBS! Den motiverede ansøgning er vigtig, så følg vores retningslinjer, når du skriver den.

På ”Ansøgningsskema til ledige pladser 2018” skal du under Optagelsesområdenummer for studiestart i februar 2019 vælge 51265 (fremmødestudie) eller 51267 (fjernstudie).

Ansøgningsfrist: Den 1. december 2018.

Bemærk! Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du, inden du kan blive optaget på maskinmesteruddannelsen, have gennemført et adgangskursus.

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset og til maskinmesteruddannelsen skal sendes til aams@aams.dk. 

Download ansøgningsskema for adgangskurset

Skal du starte på adgangskurset, skal du udfylde et særligt ansøgningsskema og indsende til til os.

Download ansøgningsskemaet her!

Du skal også skrive en motiveret ansøgning, som du indsender sammen med skemaet.

Download vejledning i hvordan du skriver en motiveret ansøgning her!