Er du håndværker

optagelse aams

 

Har du gennemført en erhvervsuddannelse – uanset hvilken – så opfylder du betingelserne for at søge om optagelse på AAMS. Faktisk har flertallet af vores studerende en baggrund som faglærte håndværkere.

Men ikke alle håndværksfag er lige relevante for uddannelsen, og derfor har man defineret en liste over erhvervsuddannelser, som er særligt relevante, og som fritager dig for de første tre semestre. Du kan se listen ved at klikke på linket længere nede på siden.

Selvom din erhvervsuddannelse fremgår af listen, vil du typisk have brug for at læse op på en række relevante teoretiske fag. Det er nemlig sådan, at maskinmesteruddannelsen er meget teoretisk funderet, og uden et vist niveau i fagene dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi, vil du ikke kunne klare studierne.

Derfor skal de fleste faglærte studerende først igennem et seks måneders adgangskursus, hvor de tilegner sig de nødvendige kompetencer. Herefter får du merit for de første tre semestre på uddannelsen og kan starte direkte på 4. semester.

Sådan bliver du optaget
Hvis du skal optages på Adgangskurset, skal du først downloade ansøgningsskemaet. Når du har udfyldt det, sender du det til os, sammen med en motiveret ansøgning.

Derudover må du ikke glemme at søge ind på selve maskinmester-studiet. Ansøgningsskemaet er nemlig KUN til adgangskurset. Du søger ind på studiet via www.optagelse.dk. Det er vigtigt at du får ansøgt om optagelse på selve studiet, hvis du umiddelbart efter adgangskurset ønsker at påbegynde selve studiet sammen med din adgangsklasse fra kurset.

Når du udfylder din ansøgning på www.optagelse.dk, skal du angive, at du er i gang med et adgangsgivende kursus.

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset skal sendes til aams@aams.dk.  Ansøgning til maskinmesteruddannelsen skal uploades på www.optagelse.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Download ansøgningsskema for adgangskurset

Skal du starte på adgangskurset, skal du udfylde et særligt ansøgningsskema og indsende til til os.

Download ansøgningsskemaet her!

Du skal også skrive en motiveret ansøgning, som du indsender sammen med skemaet.

Download vejledning i hvordan du skriver en motiveret ansøgning her!