Lidt mere om adgangskrav

optagelse AAMS

 

Gymnasial baggrund
Har du en gymnasial ungdomsuddannelse og ingen relevant håndværksmæssig baggrund, skal du typisk starte uddannelsen med det halvandet årige værkstedsforløb – med 9 måneder i værkstedet på AAMS og 9 måneders praktik i særligt udvalgte virksomheder. Forløbet er opdelt i flere grundmoduler, hvor smede- og maskinarbejderfaget udgør ca. 70 pct. Du søger ind via www.optagelse.dk (ansøgningsfrist til sommeroptaget er den 5. juli) samt vedhæfter diverse bilag – herunder dit studentereksamensbevis og  en motiveret ansøgning.

Læs mere om værkstedsforløbet – klik her!

Håndværkerbaggrund
Har du en relevant håndværksmæssig uddannelse, springer du over værkstedsforløbet og begynder direkte på det teoretiske forløb – dog typisk efter at have gennemført et 6 måneders adgangskursus, hvor du opdateres i forskellige teoretiske fag. Da adgangskurset er en ungdomsuddannelse, skal du udfylde et ansøgningsskema og skrive en motiveret ansøgning (ansøgningsfristen til sommeroptaget er den 15. juni).

Se liste over relevante erhvervsuddannelser – klik her!

Har du en anden håndværksmæssig uddannelse end en af dem, der giver fuld fritagelse, eller har du en anden erhvervsuddannelse, kan du også optages, men skal gennemføre hele eller dele af værkstedsforløbet samt adgangskursus.

Læs mere om adgangskurset og hent ansøgningsskema – klik her!

Er du i tvivl om din vej til optagelse på AAMS, så prøv at klikke dig igennem vores online studievælger ved at klikke på guiden herunder. Her finder du din individuelle vej til optagelse hos os. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte en af vores studievejledere. Du finder deres kontaktinfo i boksen til højre.

EUX-baggrund
Har du gennemført en EUX, så vil uddannelsen til maskinmester typisk kun vare tre år, alt afhængig af hvilket svendebrev, du har.

Se liste over relevante erhvervsuddannelser – klik her!

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning om optagelse på både Adgangskurset og maskinmester- uddannelsen skal sendes direkte til os på e-mail aams@aams.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.