Sommerens første maskinmester dimitterer fra AAMS

13-06-2016

Jakob Trads_small

 

Så er det igen blevet tid til klokkeklemt på Aarhus Maskinmesterskole. Mandag den 13. juni 2016 kl. 09.00 kunne årets første dimittend gribe klokkestrengen og fejre sin nyslåede titel som maskinmester.

Der blev lagt stort ud, da Jakob Trads i morges hev et 10-tal hjem i den afsluttende bacheloreksamen på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS). Således blev han årets første AAMS’er til at ringe med den traditionsrige skibsklokke, som i år står opstillet udenfor Navitas-kantinen. Hvert klokkeklemt markerer udklækkelsen af en ny maskinmester.

Har allerede fået job
25-årige Jakob, som oprindelig kommer fra egnen imellem Viborg og Randers, skrev projekt om optimering af arbejdsgangen i teknisk afdeling på regionshospitalet i Randers, hvilket man må sige, at han gjorde rigtig godt. Selv er han godt tilfreds med at være den første dimittend. Jakob er nemlig ikke typen, som har tænkt sig at hvile på laurbærrene alt for længe.

”Jeg har faktisk allerede fået job, og jeg har første arbejdsdag ved Johnson Controls Marineservice den 27. juni – det er faktisk et par dage før vi får overrakt eksamensbeviset. Så jeg når lige at få nogle dages sommerferie, før det går løs,” smiler Jakob Trads.

87 gange klokkeklemt på havnen
I løbet af de kommende dage vil skibsklokken blive taget flittigt i brug, idet hele 87 9. semester studerende skal til bachelor-eksamen. Selve dimissionen finder sted i Aarhus Domkirke torsdag den 30. juni kl. 14.00.

Aarhus Maskinmesterskole har adresse i Navitas-bygningen på Aarhus Havn. Med cirka 1.000 studerende er AAMS Danmarks største maskinmesterskole. Omtrent halvdelen af de studerende har en håndværksmæssig bagrund, den anden halvdel har studentereksamen. Cirka 80 procent af maskinmestrene for job i land – resten til søs eller offshore.

Maskinmestre er meget eftertragtede i erhvervslivet, og derfor er ledigheden meget lav. Ofte sker det, at dimittenderne har det første job på hånden allerede før afsluttet eksamen.

 

 

 

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Categories
  • Nyheder