Find bolig i Aarhus

Aarhus Maskinmesterskole AAMS

 

Inden du begynder at lede efter bolig, er det en god idé at overveje, hvilken type bolig du har mest lyst til at bo i. Vil du bo på kollegium, i ungdomsbolig eller en almindelig lejlighed – alene eller sammen med andre?

Der er mange muligheder i en by som Aarhus, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Men Aarhus er også en af landet største studiebyer, og der er derfor mange om de ledige lejligheder og kollegieværelser. Det er tit lettest at få et sted at bo i udkanten af byen. Mange flytter så tættere på centrum senere, når muligheden byder sig. Det gælder for maskinmesterstuderende såvel som nærmest alle andre studier.

Hvis du ønsker at bo på kollegium, er det en god idé at søge så mange kollegier som muligt. Selvom du har fået en kollegiebolig, kan du godt søge igen og stå som aktivt søgende og optjene anciennitet til en anden og mere attraktiv kollegiebolig.

Mange kollegier er med i en ordning, hvor værelserne bliver fordelt af et centralt indstillingsudvalg for flere kollegier. Andre kollegier ønsker selv at fordele værelserne, så du skal her søge direkte til det enkelte kollegium.

Herunder har vi samlet en række links til dig, som kan hjælpe dig på vej til at finde en bolig i Aarhus:


Husk at melde flytning
Hvis du er en af byens nye borgere, skal du huske at melde din flytning senest 14 dage, efter du er flyttet.  Du har pligt til at oplyse folkeregisteret om din nye adresse, når du flytter. For sent meldt flytning udløser en bøde på 500 kr.

Meld din flytning online på www.aarhus.dk/flytning. Det eneste du skal bruge, er din NemID og din nye adresse. Du skal som nævnt melde din flytning senest 14 dage efter, du er flyttet, men du må gerne gøre det tidligere. Faktisk kan du melde din flytning op til en måned, før du flytter.


Bliv klogere på dine rettigheder som lejer
Lejeloven kan være svær at forstå og navigere i. Derfor har Lejerens Frie Retshjælp lanceret hjemmesiden www.lejeloven.dk for at at gøre det nemmere at forstå den ellers komplicerede lov, der vedkommer de mere end 2,4 millioner mennesker, som bor til leje i Danmark – og deres udlejere ikke mindst. Gå til hjemmesiden – klik her!

Læs mere om, hvordan du lejer sikkert her: http://www.rentingsafely.com/

 

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Søg om optagelse inden 5. juli

SØG OM PLADS HER >>