Studielån og anden støtte

SU penge

 

Du kan søge om studielån online, samtidig med at du søger SU. Når du er blevet tildelt lånet, skal du i minSU godkende din låneplan for at få lånet udbetalt. Du bestemmer selv hvilke måneder du vil have lånet og hvor meget du vil have udbetalt hver måned (der er dog stadig en maksimumgrænse). De beløb du ikke får udbetalt bliver ikke forrentet, men bliver stående til en evt. senere udbetaling samme år.

Sidste frist for at godkende og ændre i låneplanen er 15. december. Efter denne dato bortfalder evt. lånebeløb i det indeværende år, der ikke er blevet udbetalt. Du kan søge SU-lån med tilbagevirkende kraft for de måneder i året, hvor du har modtaget SU til din nuværende uddannelse (maskinmester) og på samme uddannelsessted (Aarhus Maskinmesterskole). Slutlån eller supplerende lån for forsørgere kan dog ikke søges med tilbagevirkende kraft.

Læs mere på www.su.dk.

Legater og fonde
Det vil i begrænset omfang være muligt at opnå andre former for støtte. Fortegnelser over en række legater og fonde, som yder støtte til studerende, findes bl.a. på siderne Legatbogen og på Legatnet.

Transport
Der ydes tilskud til transport både til adgangskursister og maskinmesterstuderende.

Se www.ungdomskort.dk.

Regler for underskrift på feriekontobevis
For studerende MED arbejde gælder følgende regler:

Har du en arbejdsgiver, når du skal holde ferie eller har en feriehindring (se bag på feriebeviset), skal feriebeviset som udgangspunkt kun underskrives af dig selv. Vær opmærksom på, at du skriver under på, at du ikke modtager løn fra din arbejdsgiver eller modtager overførselsindkomst, mens du holder ferie. For studerende uden arbejde gælder følgende regler:

Har du ikke en arbejdsgiver, eller modtager du overførselsindkomst (ikke SU) fra din a-kasse eller kommunen, når du skal holde ferie eller har en feriehindring (se bag på feriebeviset), skal både du og din a-kasse eller din bopælskommune (borgerservice) underskrive feriebeviset.

Kontakt en studievejleder

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk

Kommende events

Infoaften, 26. maj