Merit og fritagelse

uddannelse AAMS

 

Nogle af vores studerende har erhvervserfaring, uddannelser eller kurser, der kan give fritagelse for dele af uddannelsen.

Merit betyder at du kan slippe for en eksamen, noget af undervisningen, eller forkorte studiet. Vi behandler meritansøgninger løbende når du er studerende hos os, og i enkelte tilfælde i forbindelse med ansøgning om studieplads. Her kan du se et par eksempler på merit:

  • Du har en gymnasial baggrund, og har samtidig erhvervserfaring som f.eks. ufaglært smed. Her kan praktikken forkortes, så du sparer et halvt år.
  • Du er udlært tømrer, som ikke er en relevant erhvervsuddannelse. Du skal gennemføre værkstedsundervisningen på 1 semester, og kan søge merit for 2. og 3. semester.
  • Du har i din HH uddannelse virksomhedsøkonomi på højt niveau. Du kan få merit for dele af undervisning og prøver, men da virksomhedsøkonomi er en del at et tværfagligt projekt, skal du deltage i dette på lige for med dine studiekammerater. Du kan ikke forkorte uddannelsen.
  • Du er uddannet el-installatør og har vedligeholdt din autorisation. Du kan få merit for dele af undervisning og prøver. Du skal stadig deltage i projektarbejder på lige fod med dine studiekammerater. Du kan næppe forkorte uddannelsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du evt. har ret til merit, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Kontakt en studievejleder

Er du i tvivl om noget, så er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere. De kan besvare alle typer spørgsmål vedr. studiet.

For spørgsmål vedr. maskinmester-uddannelsen: Lisbeth Mogensen. Tlf. 2280 2657. Mail: lmo@aams.dk.

For spørgsmål vedr. teknolog-uddannelserne: Susanne Lehmann. Tlf: 41227113. Mail: sle@aams.dk

Du er også velkommen til at kontakte
studievejledning@aams.dk eller benytte vores kontaktformular.

Ansøgning til adgangskurset og til maskinmesteruddannelsen skal sendes til aams@aams.dk. 

Tilmeld nyhedsbrev

Vi udsender 4 nyhedsbreve om året, hvor du kan holde dig opdateret med hensyn til arrangementer og de større begivenheder på skolen.

Klik her for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.